Ontdek het Nationaal Militair Museum

Wanneer u verblijft in Hotel de Bilt, mag een bezoek aan het Nationaal Militair Museum zeker niet ontbreken. Dit indrukwekkende museum, gelegen op de historische terrein van Vliegbasis Soesterberg, biedt een fascinerende kijk op de militaire geschiedenis van Nederland.

Nationaal Militair Museum: Een Schatkamer van Geschiedenis

Het Nationaal Militair Museum is niet zomaar een museum; het is een belevenis. Het is een paradijs voor liefhebbers van geschiedenis en techniek. Het museum herbergt een uitgebreide collectie tanks, vliegtuigen, en andere militaire voertuigen, die een beeld geven van de Nederlandse krijgsmacht door de eeuwen heen. Van de middeleeuwen tot de moderne tijd, elke periode wordt tot leven gebracht met interactieve tentoonstellingen en boeiende informatie. Daarnaast krijgt u inzicht in de technologie en strategieën die door de jaren heen zijn gebruikt.

Bij het Nationaal Militair Museum bekijkt u 5 verschillende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn interactief. Ook bewondert u interactieve displays en spannende simulators. Zo kunt u ervaren hoe het is om een F-16 te besturen in een van de vluchtsimulators. Voor de kinderen zijn er leuke en educatieve activiteiten, zoals speurtochten en workshops. Het museum bevindt zich zowel binnen als buiten. Ook kunt u negentien hangende vliegtuigen bewonderen.

Vanaf de uitkijktoren geniet u van een prachtig uitzicht over Vliegbasis Soesterberg. Het Nationaal Militair Museum ligt namelijk gelegen rondom dit terrein. Ga met de lift naar de 6e verdieping en leer alles over de geschiedenis van dit terrein.

Naast een bezoek aan het museum is het ook mogelijk om de escaperoom te bezoeken. In deze bunker voel je de dreiging van de Koude Oorlog. Durven jij en je team de juiste beslissingen te nemen en te ontsnappen aan deze dreiging? Het draait allemaal om techniek en strategie!

Overnachten bij het Nationaal Militair Museum

Na een inspirerende dag in het museum kunt u terugkeren naar het comfort van Hotel De Bilt. Ons hotel is de perfecte uitvalsbasis. Wij bieden comfortabele kamers, uitstekende voorzieningen en een gastvrije sfeer. Geniet van een heerlijk ontbijt en diner in ons restaurant.

Om te genieten van dit volledige pakket bieden we het Nationaal Militair Museum arrangement aan. Geniet van een overnachting inclusief entree tickets. Boek vandaag nog en bereid u voor op een avontuur vol geschiedenis en cultuur!