green key

Niveau Goud!

Wat is Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidslabel voor de Nederlandse reis- en recreatiebranche. Wij vinden duurzaamheid belangrijk en passen dat overal toe in het bedrijf. Denk aan milieuvriendelijk schoonmaken, zuinig gebruik van energie en water, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk.

Niveau's

Het Green Key certificaat kent 3 niveau's: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het "milieuvriendelijke" niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij onze inspanningen beloond zien met het hoogste niveau: Goud!

Wat doen wij als hotel

Bij Van der Valk hotel De Bilt – Utrecht zijn we voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen om onze duurzaamheid te verbeteren. Hoewel we momenteel nog niet kunnen voldoen aan de eisen voor volledige LED-verlichting, hebben we hiervoor dispensatie gekregen. Er staan echter uitgebreide verbouwplannen op de planning, waarin we nadrukkelijk de nadruk leggen op duurzaamheid. We zijn in de laatste fase van het ontwikkelen van deze plannen, waarin ook het hotel volledig voorzien zal zijn van energiezuinige LED-verlichting.

Daarnaast heeft het hotel diverse duurzame samenwerkingen.