Verken Park Vliegbasis Soesterberg: Wandelen langs erfgoed.

Ontdek de schoonheid van Park Vliegbasis Soesterberg tijdens uw verblijf bij Hotel De Bilt. Dit unieke natuurgebied, gelegen op de voormalige militaire Vliegbasis Soesterberg, biedt een perfect uitje voor natuurliefhebbers en wandelaars. Slechts met een korte rit van ons hotel, is Park Vliegbasis Soesterberg een bestemming die u niet mag missen.

Rijke geschiedenis

Na het bouwen van de vliegbasis brak een woelige tijd aan. Het terrein van Vliegbasis Soesterberg heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de vliegbasis in de handen van Duitsland en tijdens de Koude Oorlog van Amerika.

In 2008, een eeuw nadat de eerste vliegtuigen de lucht ingingen, werd Vliegbasis Soesterberg gesloten. Waar nodig werd gesloopt. Er werden fiets- en wandelpaden aangelegd. Nu biedt het gebied 375 hectare natuur met een rijkdom aan planten en dieren. Ook biedt dit park het breedste fietspad van Nederland. De startbaan is maar liefst 45 meter breed. Hier fiets je met een afstand van drie kilometer, vijftien meter omhoog. 

Walhalla voor natuurliefhebbers

Dankzij de rijkdom en vanwege de centrale ligging op de Utrechtse Heuvelrug is Park Vliegbasis Soesterberg een echte kraamkamer. Veel vogels broeden op de grond van het terrein. Ook zijn er veel andere dieren te vinden. Het bos is een thuis voor houtsnippen, haviken en buizerds. Ook zie je er zandhagedis en levendbarende hagedis. Er leven ook reeën, dassen, bunzings en boommarters.

Wandelen Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg biedt een uitgestrekt netwerk van wandelpaden die u door diverse landschappen leiden. Van open graslanden en heidevelden tot dichte bossen, de omgeving biedt een variëteit aan flora en fauna. U kunt hier genieten van rustgevende wandelingen terwijl u onderweg historische elementen tegenkomt die herinneren aan het militaire verleden van de locatie.

Hoogtepunten van wandelen bij Vliegbasis Soesterberg:

  • Uitgestrekte Paden: Diverse routes geschikt voor zowel korte als lange wandelingen
  • Natuurlijke Schoonheid: Ontdek de rijke biodiversiteit van het park
  • Historische Bezienswaardigheden: Bezoek de oude start- en landingsbanen en militaire gebouwen

Overnachten bij Vliegbasis Soesterberg

Na uw bezoek aan dit natuurgebied kunt u overnachten bij Hotel De Bilt. Ons hotel ligt op een steenworp afstand waar u helemaal tot rust komt. Geniet van de perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en comfort. Kom na het wandelen bij Vliegbasis Soesterberg tot rust in onze heerlijke hotelkamers. Geniet van een ontbijt en diner in ons restaurant.