Ontdek de Pyramide van Austerlitz

Bent u op zoek naar een unieke ervaring tijdens uw verblijf in de prachtige Utrechtse Heuvelrug? Combineer comfort en geschiedenis met een verblijf bij Van der Valk Hotel de Bilt. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Pyramide van Austerlitz. Deze plek kent veel cultuur en geschiedenis. Al met al zeker een bezoek waard!

Wat is de Pyramide van Austerlitz?

De Pyramide van Austerlitz, gelegen midden in de Utrechtse Heuvelrug, is een monument dat dateert uit 1804. Het werd gebouwd door Franse troepen onder leiding van generaal Auguste de Marmont als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Geïnspireerd door de piramides in Egypte, is deze piramide een uniek stukje Nederlandse geschiedenis dat u niet mag missen. Het monument kreeg de naam “Pyramide van Austerlitz” naar aanleiding van de veldslag in het huidige Tsjechië.

Activiteiten bij de Pyramide van Austerlitz

Een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz biedt tal van activiteiten voor jong en oud:

  1. Historisch: Ontdek de fascinerende geschiedenis van de piramide en de rol die deze speelde in de Napoleontische tijd.
  2. Uitzicht vanaf de Top: Beklim de piramide en geniet van het adembenemende uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.
  3. Natuurwandelingen en fietstochten: Verken de omliggende natuurgebieden die perfect zijn voor ontspannende wandelingen en fietstochten.
  4. Gezinsactiviteiten: Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen en meer leren over de geschiedenis via interactieve informatieborden.

Praktische Informatie voor Bezoekers

  • Openingstijden: De Pyramide van Austerlitz is het hele jaar door te bezoeken. Controleer vooraf de actuele openingstijden op de officiële website.
  • Toegangsprijzen: De toegangsprijzen voor de piramide zijn 1,50 voor kinderen tot 13 jaar en 3,50 voor iedereen boven de 13 jaar.
  • Bereikbaarheid: Van der Valk Hotel de Bilt ligt op 20 minuten rijafstand van de Pyramide van Austerlitz en is eenvoudig bereikbaar met de auto of fiets.

Van der Valk Hotel de Bilt: Uw Ideale Hotel in de Utrechtse Heuvelrug

Combineer uw bezoek aan de Pyramide van Austerlitz met een overnachting bij Van der Valk Hotel de Bilt. Dit Hotel op de Utrechtse Heuvelrug is ideaal gelegen.

Geniet van een heerlijk ontbijt en diner in ons restaurant. Kom daarna helemaal tot rust op een van onze comfortabele hotelkamers. Met ons hotel nabij de Utrechtse Heuvelrug en midden in de natuur is een rustgevend verblijf gegarandeerd!