Ontdek de omgeving

De Bilt

Ontdek de Bilt

Landgoed Vollenhoven

Landgoed Vollenhoven, ook bekend als "de parel van de Stichtse Lustwarande", omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook een oranjerie, een koetshuis en een ijskelder. De tuinen van het landgoed, die de ontwikkelingen tussen begin 1800 en nu weerspiegelen, zijn een lust voor het oog. Dit landgoed heeft ook een rol gespeeld in de populaire Nederlandse serie 'Maxima'. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen, rondleidingen en lokale landgoedproducten, waardoor het een onmisbare bestemming is voor liefhebbers van cultuur en natuur.

Ontdek de Bilt

Landgoed Oostbroek

Dit landgoed biedt een oase van rust tussen de drukte van de A28 en het UMC Utrecht. Je vindt er bloemrijke graslanden, oud loofbos, moerassen en een kloostertuin. Het is een uitstekende plek voor een korte wandeling of een picknick in het gras. De variatie in landschap zorgt voor een rijke biodiversiteit met veel planten- en diersoorten. Het landgoed is vrij toegankelijk en ligt in de Stichtse Lustwarande.

Ontdek de Bilt

Landgoed Sandwijck

Sandwijck, gelegen aan de rand van Utrecht, biedt rust en natuur. Bijzondere bomen, stinsenflora en een folly in de vorm van een kapel maken dit gebied uniek. Gratis toegankelijk en perfect voor een ontspannen wandeling.

Dit museum op de voormalige Vliegbasis Soesterberg laat je de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht zien. Je vindt er vliegtuigen, tanks, helikopters en meer. Het museum organiseert ook evenementen en activiteiten. Deze activiteit is leuk voor jong en oud en dus perfect voor het hele gezin! Combineer uw bezoek met een overnachting bij Hotel de Bilt - Utrecht. 

Vlakbij de stad Utrecht ligt landgoed Beerschoten, met kronkelende vijvers, een stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen, waardoor het een aantrekkelijk wandelgebied vormt. 

Deze historische piramide staat op een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Het monument stamt uit de tijd van Napoleon en biedt een prachtig uitzicht.

Naast het Nationaal Militair museum biedt het park uitgestrekte groene vlaktes en wandelpaden waar bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid en historische betekenis van het gebied. Vanaf hier kun je ook een uniek uitzicht hebben op de voormalige basis en de omgeving. Met zijn rijke militaire geschiedenis en zijn nieuwe rol als een plek van ontspanning en educatie, is Park Vliegbasis Soesterberg een bestemming die zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers zal bekoren.

Ontdek de Bilt

Slot Zeist

Slot Zeist, een majestueus kasteel uit de 17e eeuw, gelegen in de gemeente Zeist, is een meesterwerk van de Nederlandse renaissance-architectuur. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende architectuur is Slot Zeist een must-see voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Ontdek de Bilt

Golfen in de Bilt

Ontdek de omgeving van Van der Valk De Bilt]en geniet van een sportieve dag op de golfbaan! In de buurt vindt u diverse golfbanen, waaronder Golfpark De Biltse Duinen, Chi Chi The Golf Venue en de Utrechtse Golfclub De Pan. Of u nu een ervaren golfer bent of net begint, deze golfbanen bieden uitdagende holes en prachtige landschappen om van te genieten tijdens uw spel.