Ontdek het Nijntje Museum in Utrecht met het hele gezin

Het Nijntje Museum, gevestigd in Utrecht, is een must-visit bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Het biedt een interactieve en educatieve ervaring die draait om het geliefde konijntje Nijntje. Dit lieve konijntje is gecreëerd door de Nederlandse auteur en illustrator Dick Bruna. Kinderen kunnen zich hier onderdompelen in de wereld van Nijntje met speciaal op jonge kinderen gerichte tentoonstellingen en activiteiten. Hier ervaart uw kind de wereld in het klein.

Maak kennis met Dick Bruna

Binnen dit kleurrijke museum maak je kennis met de kunst van Dick Bruna, de geestelijk vader en bedenker van Nijntje. Zijn eenvoudige, maar krachtige illustraties hebben generaties kinderen geïnspireerd. In twaalf verschillende themaruimten kunnen kinderen zelf aan de slag met vormen, kleuren en materialen. Van het Huis van Nijntje tot aan het Huis van Dick Bruna, er is altijd iets te ontdekken en te beleven.

Neem een kijkje in het huis van Nijntje, de winkel van Betje big of laat je kinderen op een speelse manier kennis maken met het verkeer. Hoe werkt het zebrapad? Of verkleed je als verkeersagent! Laat je kinderen kennis maken met de dieren van de kinderboerderij. Help boer Jan en ervaar voor het eerst de geur van verse hooibalen. Mmm, dat ruikt lekker. 

Kinderen stappen in de wereld van Nijntje en haar vriendjes, waar ze dansen, kruipen, ruiken en zoeken. Het Museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

8 Interactieve ruimtes

  • Huis van Nijntje
  • Het Verkeer
  • De Dierentuin
  • Het Kunstlokaal
  • De Dokter
  • Het Museum
  • De Picknickruimte
  • Huis van Dick Bruna

Tickets voor het Nijntje Museum zijn alleen online verkrijgbaar. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00. Honger of dorst gekregen? Bezoek het Nijntje café en geniet van een hapje of drankje. 

Voor een onvergetelijk dagje uit met het gezin, mag een bezoek aan het Nijntje Museum niet ontbreken. Ontdek de magie van Nijntje en haar wereld en creëer mooie herinneringen die een leven lang meegaan.

Overnachten bij het Nijntje Museum

Het Van der Valk Hotel De Bilt is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nijntje Museum. Gelegen in Utrecht, is het museum een must-see attractie voor zowel jong als oud. Boek een overnachting in ons rustgevende hotel in de natuur. Geniet van een ontbijt en diner in ons restaurant en maak uw ervaring met het hele gezin compleet!