Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht

Nieuws

In ons hotel, maar ook in de regio De Bilt -Utrecht gebeurt veel. Op deze pagina houden we u op de hoogte van al het nieuws!

Artikel AD Utrechts Nieuwsblad

Op 4 december besteedde AD Utrechts Nieuwsblad aandacht aan de directiewissel. Lees  het hele artikel! 

Directiewissel: Anne & Folkert stellen zich voor

Op vrijdag 30 november 2018 namen Klaas en Els van der Valk na 40 jaar officieel afscheid van hun hotel, ‘De Biltsche Hoek’. Ze deden al eerder dit jaar een stapje terug; de dagelijkse leiding werd stukje bij beetje overgedragen aan hun nichtje Anne Deenik - Van der Valk en haar man Folkert Deenik. Sinds 1 december zijn zij als 4e generatie Valken volledig verantwoordelijk voor Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht.

“Wij zijn trots dat wij verder mogen bouwen op de goede fundering van dit prachtige hotel. Mede dankzij Els en Klaas is het hotel al meer dan 60 jaar een begrip in de regio Utrecht”.

 Deze quote, afkomstig van Anne, prijkt met grote letters in het nieuwe Valk Magazine. Eronder een stralende foto van het nieuwbakken directiepaar. “We zijn echt trots,” vertelt Anne. “2018 is een bewogen jaar, waarin Folkert en ik niet alleen van hotel zijn gewisseld maar ook naar De Bilt zijn verhuisd én ouders zijn geworden van onze prachtige zoon Goos. Best druk ja,” lacht ze. Folkert vult aan: “Het huis waar we nu wonen, moest alleen nog wel verbouwd worden. In combinatie met de zwangerschap van Anne en de overname van het hotel was dat best een klus. Gelukkig zijn we het wel gewend; veel Valken bouwen hotels, verhuizen en krijgen kinderen, allemaal in hetzelfde jaar. Het zal wel in de familie zitten”.

4e generatie

Anne en Folkert hebben elkaar leren kennen op de Hogere Hotelschool en delen dezelfde passie voor gastvrijheid. Waar Anne het ‘Van der Valk-DNA’ bij de geboorte meekreeg, maakte Folkert het zich eigen bij diverse vestigingen van het familiebedrijf. Samen waren ze onder andere verantwoordelijk voor Hotel Arnhem op de Veluwe, Anne werkte al eerder in Hotel De Bilt – Utrecht.

Anne vertelt hoe zij de overname beleeft: “Mijn oom Klaas en tante Els hebben 40 jaar dagelijks in De Biltsche Hoek doorgebracht. Ze zijn verweven met het hotel, de vaste gasten, de medewerkers en de omgeving. Ook het afgelopen jaar hebben we heel veel met hen samengewerkt, ze hebben ons echt bij de hand genomen zodat de opvolging soepel verlopen is. We zijn hen daar erg dankbaar voor. Voor onze medewerkers is het ook wennen; sommigen van hen zijn al langer dan 30 jaar in dienst. Nu moeten ze ineens aan het werk met een nieuwe generatie en dat vraagt weleens om aanpassingsvermogen.”

Vaste gasten

Een hotel en restaurant met deze rijke historie kent natuurlijk vele vaste gasten, welke Anne en Folkert graag willen leren kennen. “Het helpt enorm dat veel van onze collega’s hier al zo lang werken, zij weten precies welke tafel sommige gasten wensen en wat hun favoriete drankje of gerecht is. Er zijn gasten die hier al decennia lang iedere week komen, dat is toch fantastisch! Zij zullen de dagelijkse aanwezigheid van Els en Klaas vast ook gaan missen, we streven er dan ook naar om het thuis-gevoel te behouden en een vergelijkbare band met de gasten op te bouwen,” aldus Anne.

Glaasje bubbels van het huis

Nu het afscheid van Els en Klaas officieel is, hebben Anne en Folkert een leuke kennismakingsactie aangekondigd. De eerste twee weken van januari trakteren zij op een glaasje bubbels bij een diner en indien mogelijk proosten ze graag mee.

Klaas en Els Van der Valk krijgen Chapeaupenning

Bron: De Bilt in Beeld, 1 december 2018, foto: Hans Lebbe

Tijdens hun afscheidsreceptie ontvingen Klaas en Els van der Valk beiden de Chapeaupenning van de gemeente De Bilt uit handen van burgemeester Sjoerd Potters. Het was een complete verrassing voor het echtpaar Van der Valk dat de burgemeester mét ambtsketen verscheen op hun afscheid. Als snel bleek dat de burgemeester een missie had.

Motivatie

Klaas van der Valk trouwde in 1984 met Els en sinds die tijd beheerden ze samen het Hotel Van der Valk Utrecht-De Bilt en Restaurant De Biltsche Hoek. Zij zijn de derde generatie en dragen het bedrijf na bijna veertig jaar over aan de vierde generatie. Zij hebben voor heel veel mensen mooie evenementen georganiseerd in allerlei soorten en maten, van grote feesten, congressen tot droevige gelegenheden zoals een condoleance.

Sponsoring en ondersteuning

Als horecabedrijf heeft De Biltsche Hoek vaak de catering gesponsord van lokale evenementen. Klaas en Els Van der Valk zijn allebei lid van een Rotaryclub en in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds wordt jaarlijks een kerstdiner voor 150 eenzame ouderen georganiseerd. Zij ondersteunen onder meer Stichting Hartekind, het Ronald McDonald Huis en de Axel Foundation. Aan de Holle Bilt hebben ze voor het Ronald McDonald Huis een woning geschikt gemaakt waar gezinnen met een ernstig ziek kind kunnen verblijven. Het huis telt zeven kamers en bewoners kunnen daar hun eigen leven leiden. Voor kinderen zijn er allerlei spelattributen en er is een dag- en een nachtwacht.

Tal van activiteiten waarin of waarbij de Klaas en Els Van der Valk betrokken waren, vonden plaats in of vanuit hun bedrijf zonder dat dit in enig opzicht afbreuk deed aan de maatschappelijke waarde.

Vierde generatie

Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht / Restaurant De Biltsche Hoek wordt overgenomen door Anne Deenik-Van der Valk en Folkert Deenik, die deze avond letterlijk het stokje kregen overgedragen.

Bericht van Kidsrights: Thandiwe's wens is uitgekomen!

Bijna negen maanden geleden heeft Kidsrights ook de hulp van Van der Valk Hotels gevraagd om de wens van Kindervredesprijswinnaar Thandiwe Chama uit Zambia in vervulling te laten gaan. Zij wilde dolgraag een bibliotheek in Chawama, de armste wijk van Lusaka, waar ze woont. Thandiwe wilde een bibliotheek waar alle kinderen uit de omgeving (1500) dagelijks naartoe kunnen gaan om te lezen, te studeren en hun horizon te verbreden.

Met de hulp van velen is de allereerste bibliotheek in Chawama nu gebouwd! Naast boeken lenen, kunnen kinderen er computerles krijgen en er zijn twee ruimtes voor buitenschoolse activiteiten. 

De kinderen zijn blij met deze aanwinst in hun woonwijk 

Van der Valk steunt de stichting Kidsrights. Met het Wereldeters kindermenu steunen wij in het bijzonder het voedselprogramma Sizanani in Zuid-Afrika.

Ingekomen: 3 maart 2016

 

Nominatie "Vrienden Award" Koninklijke Biltse Harmonie

De directie van Hotel De Bilt - Utrecht, de heer en mevrouw van der Valk, is genomineerd voor de "Vrienden Award" van de Koninklijke Biltse Harmonie in de categorie Vriend en Ambassadeur. De Uitreiking vindt plaats op 2 juli 2016.

Ingekomen: 5 maart 2016

Flessendoppen sparen in Restaurant De Biltsche Hoek

Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht, ofwel De Biltsche Hoek, is één van de meer dan 500 inzamelpunten voor flessendoppen in Nederland voor de actie KNGF Geleidehonden! Het gaat echt hard; waar vorig jaar landelijk geëindigd werd met 40.000 kilo aan gespaarde doppen, is er in de eerste twee maanden van dit jaar al meer dan 20.000 kilo aan doppen opgehaald. Dankzij deze opbrengst kunnen er nu al twee pups beginnen aan de opleiding!

Op een mooie middag, precies op de dag dat het 60 jaar geleden is dat de familie van der Valk  in De Biltsche Hoek startte, maakten we bovenstaande foto van drie honden: Noortje, Google en Sarah met Klaas van der Valk. Noortje en Google zijn goed opgeleide jachtenhonden; Sarah is een soort "tante".

Noortje en Google zijn de honden van Klaas en Els van der Valk die in De Bilt bij het uitlaten in de bossen flessen en blikjes bij elkaar zoeken. En zo dragen deze jachthonden bij aan het verzamelen van de flessendoppen en daarmee aan de opleiding van de blindengeleidehonden. Van de doppen worden namelijk pallets gemaakt en de opbrengst hiervan komt ten goede aan het KNGF.

Ingekomen: 15 mei 2016

Passie in de Keuken

Onlangs bracht wijnliefhebber Robert Teunissen een bezoek aan Restaurant De Biltsche Hoek. Robert is namens Regio TV De Bilt, op zoek naar de passie van horecaondernemers in de regio. In een gesprek met Klaas van der Valk en met keukenmanager Michel van den Berg komt passie voor de horeca en passie voor het koken uitgebreid aan bod. Maak uitgebreid kennis met de keuken van Restaurant De Biltsche Hoek!

Ingekomen: 27 mei 2016