Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht

Nieuws

In ons hotel, maar ook in de regio De Bilt -Utrecht gebeurt veel. Graag geven we u hier een impressie van.

Bericht van Kidsrights: Thandiwe's wens is uitgekomen!

Bijna negen maanden geleden heeft Kidsrights ook de hulp van Van der Valk Hotels gevraagd om de wens van Kindervredesprijswinnaar Thandiwe Chama uit Zambia in vervulling te laten gaan. Zij wilde dolgraag een bibliotheek in Chawama, de armste wijk van Lusaka, waar ze woont. Thandiwe wilde een bibliotheek waar alle kinderen uit de omgeving (1500) dagelijks naartoe kunnen gaan om te lezen, te studeren en hun horizon te verbreden.

Met de hulp van velen is de allereerste bibliotheek in Chawama nu gebouwd! Naast boeken lenen, kunnen kinderen er computerles krijgen en er zijn twee ruimtes voor buitenschoolse activiteiten. 

De kinderen zijn blij met deze aanwinst in hun woonwijk 

Van der Valk steunt de stichting Kidsrights. Met het Wereldeters kindermenu steunen wij in het bijzonder het voedselprogramma Sizanani in Zuid-Afrika.

Ingekomen: 3 maart 2016

 

Nominatie "Vrienden Award" Koninklijke Biltse Harmonie

De directie van Hotel De Bilt - Utrecht, de heer en mevrouw van der Valk, is genomineerd voor de "Vrienden Award" van de Koninklijke Biltse Harmonie in de categorie Vriend en Ambassadeur. De Uitreiking vindt plaats op 2 juli 2016.

Ingekomen: 5 maart 2016

Flessendoppen sparen in Restaurant De Biltsche Hoek

Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht, ofwel De Biltsche Hoek, is één van de meer dan 500 inzamelpunten voor flessendoppen in Nederland voor de actie KNGF Geleidehonden! Het gaat echt hard; waar vorig jaar landelijk geëindigd werd met 40.000 kilo aan gespaarde doppen, is er in de eerste twee maanden van dit jaar al meer dan 20.000 kilo aan doppen opgehaald. Dankzij deze opbrengst kunnen er nu al twee pups beginnen aan de opleiding!

Op een mooie middag, precies op de dag dat het 60 jaar geleden is dat de familie van der Valk  in De Biltsche Hoek startte, maakten we bovenstaande foto van drie honden: Noortje, Google en Sarah met Klaas van der Valk. Noortje en Google zijn goed opgeleide jachtenhonden; Sarah is een soort "tante".

Noortje en Google zijn de honden van Klaas en Els van der Valk die in De Bilt bij het uitlaten in de bossen flessen en blikjes bij elkaar zoeken. En zo dragen deze jachthonden bij aan het verzamelen van de flessendoppen en daarmee aan de opleiding van de blindengeleidehonden. Van de doppen worden namelijk pallets gemaakt en de opbrengst hiervan komt ten goede aan het KNGF.

Ingekomen: 15 mei 2016

Passie in de Keuken

Onlangs bracht wijnliefhebber Robert Teunissen een bezoek aan Restaurant De Biltsche Hoek. Robert is namens Regio TV De Bilt, op zoek naar de passie van horecaondernemers in de regio. In een gesprek met Klaas van der Valk en met keukenmanager Michel van den Berg komt passie voor de horeca en passie voor het koken uitgebreid aan bod. Maak uitgebreid kennis met de keuken van Restaurant De Biltsche Hoek!

Ingekomen: 27 mei 2016