60 jaar Verrassend Vanzelfsprekend "De Biltsche Hoek"

Sinds 10 mei 1956 is Restaurant De Biltsche Hoek officieel een Van der Valk restaurant. Op de plaats van het huidige bedrijf stond in de vorige eeuw een  tolhuis, behorende bij de tol voor de Rijksweg van Utrecht naar Zeist en Amersfoort. Deze weg was toen al de drukste weg van Nederland. Op 22 juli 1899 werd besloten alle Rijkstollen op te heffen en de laatste tolbaas J.K. Plant begon een nieuwe broodwinning als houder van een koffie- en bierhuis. Het voormalige tolhuis is in 1908 voorzien van een verdieping en op het terras werden wat speeltoestellen voor kinderen geplaatst. Na diverse overnames door eigenaren wijzigde telkens de naam van het bedrijf. In 1938 kreeg het gebouw het kenmerkende chalet-achtige uiterlijk. Er werden hotelkamers bijgebouwd voor doortrekkende reizigers.

Op 10 mei 1956 werd het bedrijf verkocht aan de familie van der Valk. Een grondige verbouwing volgde waarbij de toenmalige hotelaccommodatie verdween om plaats te maken voor woonruimte voor familie van der Valk. In 1986 kwamen de hotelkamers weer terug. 

Klaas van der Valk jr. en zijn vrouw Els lieten, sinds hun intrede in 1980, het bedrijf uiteindelijk uitgroeien tot wat het nu is: een groot hotel/restaurant met 3 restaurants, 15 multifunctionele zalen, een gezellige bar, terras, zwembad en 102 hotelkamers. 

Ons past een woord van dank aan u, onze trouwe gast, die in de loop van de afgelopen 60 jaar ons bedrijf heeft bezocht. En een woord van dank aan al onze medewerkers. Allen hebben ons bedrijf gemaakt tot wat het nu is en wij hopen, dat dit nog jaren mag voortduren. Verrassend Vanzelfsprekend!